keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Valkoinen paholainen

Päivänä jolloin ei syö yhtään karkkia, jäätelöä tms. on aina yhtä hirveä, mieli haluaa sokeria, keho huutaa sokeria, sitä on vaan pakko saada.. mutta jos pääset ensimmäisen päivän yli niin helpottaa heti, mieli ja keho sopeutuvat aika nopeaan siihen että ei saa sitä jokapäiväistä sokeriannosta karkista, suklaasta tai jäätelöstä. Itselläni saisi taas tulla selkäranka asian suhteen ja loppua jokapäiväinen sokerin ja herkkujen mässytys, ehkä ensi kuun alusta?  Viiminen virhe on karkkihimoissaan lähteä kauppaan ostamaan "ruokaa"  mieli saa helposti huijattua itseään että eikai nyt yksi rasia salmiakkia tai yksi jäätelöpuikko mitään haittaa.. jos ollaan ilman niin silloin ollaan ilman. 
Ensi kuussa voisin vaihtaa karkit mansikoihin, herneisiin ja muihin marjoihin, vaikka kalliita ovatkin näin työttömän näkökulmasta mutta se että laitan joka päivä euroja menemään myös karkkiin niin kattaa kyllä yhden mansikkarasian ja herneitä muutaman litran ja miten paljon parempia onkaan hedelmät  kuin karkki, ihan oikeasti! mutta niin vain tulee mielummin valittua pussillinen karkkia kuin pussillinen omenoita.
Jeps ensi kuussa koetellaan kuinka selkäranka kestää ja julistetaan kesäkuu karkittomaksi kuukaudeksi minun osalta! 

Meillä oli suunnitelmissa lähteä katsomaan uusi Viking Grace alus heinäkuussa isommalla porukalla, mutta valitettavasti matkan hinta ylitti reilusti minun ja Villen budjetin, joten jouduttiin valitettavasti perumaan matka meidän osalta ja taas kerran toteamaan että pitää painottaa aina tilanteissa missä ollaan rahan kanssa tekemisissä että rahaa ei paljoa ole mutta tietyn budjetin voisi saada kasaan. Harmittaa paljon mutta turha lähteä vetämään taloutta vielä pahemmin miinukselle kuin mitä se jo tässä vaiheessa on. Lähdetään sitten jossain vaiheessa jollein vähän edullisemmalle reissulle keskenään.

Muutenkin taas tuntuu että milloinkohan sitä pääsisi edes haastatteluun jonnekin jo se on tässä tilanteessa tuntuu olevan erävoitto. Monet kerrat olen saanut sähköpostia että "kiitos hakemusesta, meille tuli 257 hakemusta joista haastattelimme 4.." tuntuu todella epätoivoiselta tällä hetkellä koko työnhaku, enää ei auta vaikka saisit työllistymistukea työkkäristä, kai sekin on niin yleinen nykyään että työnantajalla on tosiaan varaa valita.

No ehkä se vielä joku päivä paistaa aurinko risukasaankin.


1 kommentti: